2012. november 4., vasárnap

Hatékony hajnali sport

Bár mostanság hajnalban éhgyomorra Borát szoptatom edzés helyett, alapjáraton én is mindig reggel szerettem sportolni. Úgy tűnik jól választottam időpontot, ugyanis a reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a vérzsírszintet is jobban csökkenti, mint a nap első étkezése utáni mozgás – állítják a Glasgow-i Egyetem tudósai.Jason Gill, a kutatás vezetője a The Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy azért a legjobb hatású a reggeli előtti edzés, mert éhgyomor esetén a szervezet kénytelen zsírraktáraiból szerezni az energiát.
„Amikor az emberek fogyásról beszélnek, valójában zsírvesztésről van szó” – mondta. Az egyetem tíz férfival kísérletezett, mindegyiküket háromszor vendégelték meg reggelivel az egyetemen. 

Az első reggelen csak enniük kellett, a másodikon evés előtt egy órán át élénk tempóban gyalogolni, a harmadikban pedig szintén így kutyagoltatták őket, ám már reggeli után. A reggeli előtti gyaloglás 33 százalékkal több zsírt égetett el, mint a reggeli utáni.

Gill megjegyzi, hogy a gyaloglásnál erőteljesebben is nyugodtan lehet edzeni éhgyomorral, mert a szervezetnek elég tartaléka van másfél-két órás intenzív mozgáshoz.

Bár novemberben kicsit nehezebb felkelni sportolni a sötétben, de ezek szerint mégis csak megéri!

Forrás: MTI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése