2012. július 6., péntek

Sportolni jó!

Szánjunk egészségünkre hetente 3x1 órát! Motiváló kampányt indított a Médiaunió az egészséges, sportos életmódért. Lehet elkezdeni, újrakezdeni, csatlakozni MINDENKINEK!



"Közismert, hogy a sport örömforrás. A mozgás örömét valamennyi egészséges ember megtapasztalja, de emiatt játszanak a gyerekek mozgásos játékot, mert élvezik a testi ügyességet. Így mi felnőttek is megérezzük a mozgás feszültségoldó hatásait is. Szánjuk egészségünkre hetente a 168 órából testedzésre 3x1 órát, vagy naponta félórát. Tapasztaljuk, érezzük meg, hogy a jó közérzet, az egészség elmaradhatatlan kelléke a rendszeres testedzés, a sportolás.” -  írja Monspart Sparolta tájfutó világbajnok a Sportolni jó kampány egyik kulcsszereplője.

A kellő testedzésben gazdag életmód elősegíti többek között:

a jobb közérzetet,
a nagyobb állóképességet,
a test és lélek harmóniáját,
az erősebb, aktív izomzatot,
a szív és keringési rendszer jó teljesítőképességét,
a csontritkulás kisebb mértékét,
a tüdő, a légzés hatékonyságát,
az izomtömeg és az izomerő növelését,
a tökéletesebb testtartást,
a jobb megjelenést,
a biztonság érzését,
a rugalmas alkalmazkodást,
az önbizalom, az öntudat növekedését,
a határozottságot, a dönteni tudást,
a versenyképességet, a küzdeni tudást,
munkavégzés teljesítőképességét,
esetenként a társadalmi – társas kapcsolatok, támaszok létesítését.

A kampány ereje

Rendszeresen sportolni, mozogni – egyszerűbb, mint gondolnád.
Rengeteg olyan akadály lehet, amely megnehezíti a sportolás elkezdését vagy szokássá válását. Ezek között belső akadályok, hiedelmek is lehetnek („nem fogom bírni”, „nem nekem való”, „kinek van rá ideje?”, „többet árt az egészségnek, mint használ”, „drága”, „nehéz megszervezni”, stb.), amelyek hatására úgy tűnik, hogy a rendszeres mozgás „bonyolult dolog”. Ezért közelebb kell hozni az emberek mindennapi életébe az egészséges életmód előnyeit, hatásait, hasznosságát, s érzékeltetni kell, hogy az egészséges életmód nem valami egzakt, bonyolult, megvalósíthatatlan feladat.



A mozgás az egyik legjobb örömforrás

Az emberek gyakran büntetésként élik meg, hogy mozogniuk kell, pedig néhány alkalom után megéreznék, hogy a mozgás örömöt okoz, felszabadít, már azonnali hatásként is oldja a stresszt! Bizonyított tény, hogy aki rendszeresen mozog, boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, és önbizalma is nő!

Sportolni pedig, bármikor, bárhol lehet! Nekem mindig meg van a heti 3X1 e nélkül nem is érzem jól magam, Mikit pedig a héten már 2x rávettem a reggeli futásra! :))

Forrás: sportolnijo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése