2012. szeptember 18., kedd

A lehengerlő Bear Grylls

Ábelt eddig életében mindenre rá kellett venni, egy új mese elolvasására, bábszínházi látogatásra, hogy az úszásról már ne is beszéljünk. Persze mikor egyedül a szobában hangosan elkezdem felolvasni az addig ismeretlen történetet egy idő után odasomfordál, leül, majd érdeklődő szemmel figyel, persze aztán követeli a folytatást. A bábszínház után most már Hangszervarázsra is jó kedvvel jár az Operába Judit mamával.

Ha én nem vagyok következetes és persze eléggé rámenős, akkor úszni sem tudna, be sem ment volna az első edzésre, pedig a bemutatókon és az úszóversenyeken a saját szemünkkel látjuk, hogy mennyire élvezi. Akkor is minden ami új és ismeretlen bármilyen felvezetéssel is tálaljuk automatikus ellenállást vált ki, aztán persze a legnagyobb kedvvel csinálja...

DE MOST végre óriási lelkesedéssel, mindenféle ráhatás, biztatás és szülői előírás nélkül jelentkezett az iskolában a cserkészetre. A vezetők a szülőknek is bemutatkoztak a szülői értekezleten, így tudtuk, hogy helyes, intelligens gimnazisták és egyetemisták lesznek a raj és őrsvezetők, akik a kirándulásokon, a közös játékokon és az alapvető táborozási, tűzgyújtási technikákon túl lelki, társadalmi és szellemi képességeiket is fejlesztik majd a kiscserkészeknek.

Mikor rákérdeztem Ábelnél, hogy esetleg lenne-e kedve cserkészetre menni, a válasz tőle szokatlanul egy lelkes összefoglaló volt, hogy már az iskolában az órán is bemutatkozott egy cserkész bácsi és ő már magától jelentkezett is, hogy is gondolhatom én, hogy nem menne szívesen cserkészekkel kirándulni, tüzet rakni, és persze TÚLÉLŐ TÚRÁZNI.

Amúgy itt van ám a kutya elásva, mivel a nagy kedvenc: a Discovery Channel díjnyertes A túlélés törvényei  című műsort készítő Bear Grylls, a britt Cserkészszövetség főcserkésze és ezt Ábel is jól tudta.Így nem is kérdés, hogy gyermekünk  beállt cserkésznek. Egy ilyen motiváció azért még Ábelnél is erősen hat. És persze én sem bánom, ha ilyen lehengerlő alfa hímet treníroznak az én kisfiamból.

Ábel amúgy már tavaly télen elkezdte a túlélési szárnypróbálgatásait a remek rendező, operatőr, és vágó Balázs nagybátyjával.  Vigyázat a film szélsőséges körülményeket és veszélyes túlélési technikákat mutat be! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése