2012. november 10., szombat

Januártól októberig - Bevált dolgok a babaváráshoz


7 év után végre, végre  megint egy csodálatos 9 hónapon vagyok túl. Szerettem, élveztem, teljes mértékben megéltem és átéltem. És nagyon jól sikerült. Beszámoló hasznos, nekem bevált dolgokkal.



A tudatos táplálkozás és a sportos életmód mellett a legfontosabb és a legjobb, ha már a fogamzás előtt feltöltjük szervezetünket folsavval. A folsavat tartalmazó tápanyagokon kívül én még a Femibion magzatvédő vitamint szedtem. Nem olcsó, de jelenleg a legjobb és ideális formában tartalmazza a folsavat, hogy minél jobban tudja a szervezet hasznosítani..

Mivel nagy rajongója vagyok a palástfű teának, ezért most sem felejtettem el inni.

És mivel már belekóstoltam a jógába természetesen fogamzást elősegítő női jógagyakorlatokkal is felvérteztem magam. Nem kell semmi bonyolult és hosszú jógázásra gondolni, én csupán hetente 2 este szántam rá 10-10 percet, ezzel kicsit lelkileg is ráhangolódtam a babavárásra. 

Lehet még reggeli hőmérőzési statisztikát készíteni a pontos peteérés kiszámításához és tudományos műveket olvasni a fogamzás folyamatáról, de ez már vérmérséklet kérdése. Ha minden rendben hamarosan beszerezhetünk egy terhességi tesztet.

Elég sok fajta tesztet próbáltam már, és azt kell hogy írjam, hogy a legegyszerűbb 400 Ft-os is remekül megteszi, abból legalább többet elhasználhatunk, így több reggelen keresztül örömködhetünk az egyre erősebben látszó vonalka felett.

Az első trimeszternek számomra egy pozitívuma volt, egy, de az mindennél nagyobb, jelentősebb és örömtelibb, mely szerint az emelkedett HCG szint, azaz a pozitív teszt egy élő, jó szívműködést mutató és pontosan növekvő kis embriót jelentett nekünk február elején.

A terhességi hormonokból eredő mellékhatások miatt én azonban nagyjából a 6. héttől a 16. hétig saját magam árnyékává alakultam át. A lelket bennem a nagyon, nagyon régóta várt kis pozitívum tartotta és a tudat, hogy ez az émelygés, hányós, fáradt másállapot a biztos és életerős terhesség jelei végre....

Gyakorlatilag nem voltam önmagam: állandóan aludtam, alig bírtam mozogni, szinte semmit sem ettem, mert ami délelőtt 10 óra után ment le a torkomon az mind kijött, még a fogmosás után is a WC csésze fölött kötöttem ki.

A sok jó tanács és praktika közül egyedül a Phosphorus nevű homeopátiás szer javított valamit a helyzetemen és a betöltött 12. hét. Innentől azért viszonylag jobban kezdtem lenni.

A kis embriónk március végére egy teljesen megfelelő ultrahangos eredménnyel és tökéletes kombinált teszttel megáldott magzattá növekedett.

Tavasz, nyár, jó idő, a rosszullétek nyomtalanul eltűntek. Végre újra tudtam energikusan dolgozni, mozogni, sportolni. Júliusig még dolgoztam, utána élveztük a nyarat, mindent nagyon jól bírtam, imádtam a meleget, a napsütést, a jó időt.



Nyár végétől pedig végre újra járhattam CTG-re :))) és felkészülhettem a szülésre: Málnalevél teával, homeopátiás szerekkel, Weleda gátmaszírozó és mellápoló olajokkal.  Rácsoságyat szereltünk, babaruhákat mostam, vasaltam, kórházi táskát pakoltam és a kiírt dátum előtt 2 nappal még nyárbúcsúztató buliztunk Szentendrén a Duna parton. Végül október 2-án világra jött Bora.



Köszönettel és szeretettel Mikimnek!

2 megjegyzés: