2011. április 28., csütörtök

Friss, zöld, gyógyít és hagyma

Itt a szezonja annak a növénynek, amit nemcsak az önsanyargató nők kedvelnek a fogyókúra, a méregtelenítés és a narancsbőreltüntetés céljából. Most végre a férfiak sem fognak fintorogni - mint a búzafűlé láttán – hiszen a medvehagyma: HAGYMA. Szendvicsbe, salátákba, apróra vágva levesekbe és főzelékekbe teheted. Macsóknak pedig steak mellé tálalhatod.




A medvehagyma humuszban gazdag, ligetes erdőkben, források mentén, nálunk főleg bükkösökben, a hegyvidékeken terem. Erőteljes hagymaillatát már messziről lehet érezni. Gyógyereje kimagasló, a foghagymáéval vetekszik. Téli álmuk után a medvék is ezt keresik, hogy gyomrukat, beleiket és vérüket megtisztítsák vele. Kiválóan alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására: igen kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre, ugyanakkor elősegíti a bőrbetegségek gyógyítását is.




A medvehagyma fogyasztása enyhíti a szívzavarokat és az álmatlanságot, valamint az artériák elmeszesedéséből vagy magas vérnyomásból eredő panaszokat. Idült köhögésre is jó, mert oldódik a váladék és ezzel szűnik a légszomj.

És finom: szedjétek, vegyétek, egyétek!


Autodidakta életmódszakértőből elégedett cikkíró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése