2013. január 18., péntek

Ha már hideg van, legalább síeljünk!

Havas lejtők, gyönyörű táj, friss hegyi levegő, gyors siklás, téli örömök, teljes testi, lelki felfrissülés.  A tavalyi szezon nekem teljesen kimaradt, amit egyáltalán nem bánok, mert pici Bora épp akkor kezdett el formálódni a hasamban, de idén semmi nem tart vissza a síeléstől. Ábelt két éve teljesen jól megtanítottam hóekézni, így remélem idén már ügyesen fog velem siklani. Már alig várom!!!


Számos izom összehangolt működése vesz részt a síelésben, így remekül erősíti a térdfeszítő és hajlító, a combközelítő és távolító, a lábszárfeszítő és hajlító izmokat. A megfelelő testtartásért felelős farizomzat, a csípőizmok, valamint a has és hátizomzat és természetesen a karhajlítók is aktívan dolgoznak..

Egyszóval tökéletes alakformálás, ami mellett még a rugalmasságunk, mozgáskoordinációnk és a koncentrálóképességünk is fejlődik. A friss, tiszta hegyi levegőn pedig erősödik az immunrendszerünk, ha pedig a nap is kisüt nekem már semmi ellenvetésem sincs a téllel kapcsolatban.

Viszont a rákészülés és a jó kondíció is nagyon fontos. Így a síelést megelőző hetekben nem árt célirányos gyakorlatokkal felkészíteni testünket a jóleső megterhelésre. A helyszínen pedig izmaink védelmére bemelegítést, a nap végeztével pedig nyújtást végezni. És esik a hó!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése