2013. február 8., péntek

Varázslatos világ a betűkből

Legeslegjobb este mesét mesélni, akármilyen fáradt is az ember. Ábel már elkezdett magától olvasni, így lassan kinő belőle..... Remélem addigra könyvszerető embert faragok belőle. De amíg lehet mesélek még neki, hiszen olyan jó vele együtt bejárni a könyvek csodás világát.



Az elmúlt évek állandó kedvence természetesen Rumini kisegér kalandjai voltak. Galléros Fecó naplójával cirka 1400 oldalon vagyunk túl és már alig várjuk (mindketten :))), hogy megjelenjen a befejező rész.



Közben kiolvastuk az eredeti Karinthy fordítású Micimackót és megismertünk jó pár Grimm és Andersen mesét.





A téli szünetben nagyon gyorsan elolvastuk az  Aprótörpe Indiánokat.



A napokban pedig befejeztük a Kököjszi és Bobojszát. Andrisnak sajnos búcsúznia kellett a törpéktől, hiszen lassan iskolás nagyfiú lesz. Csodálatos könyv, szívből ajánlom mindenkinek. Ábellel együtt sírtuk végig az utolsó oldalakat és még aznap este megrendeltük a folytatást a Gilikotit, amelyben a két kis törpe most már Andris kishúgát Pannit repítik izgalmasabbnál izgalmasabb helyekre.





Addig is nekivágunk közösen a következő könyvnek: A bagoly, aki félt a sötétben-nek.



Ábel pedig mindjárt kiolvassa egyedül (persze azért még ott ülök mellette, hallgatom és segítem) a Veszélyben a királyságot. 




Utána pedig ha minden igaz nekigyürkőzik a Bárány Boldizsárnak.



Mert olvasni jó, nagyon!

És már nagyon korán is el lehet kezdeni :))).



Mesélj minden nap!

4 megjegyzés:

  1. Jó, hogy ilyen sokat olvas(tok)! Örülök, hogy Grimm és Andersen is volt. Barátnőm Grimmből, én Andersenből írtuk a szakdolgozatunkat. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Én csak azt szeretném megtudni tőled, hogy tudsz-e bármi pontosat a Rumini könyv megjelenését illetően, illetve tudod-e pontosan, hogy tényleg ez lesz az utolsó kötet. Nem találtam semmi infót róla.

    VálaszTörlés
  3. Ja és amit még írni akartam, csak közben elfelejtettem, hogy Lasse Maja könyv nagyon tetszett a fiamnak, valamint a Brumi sorozat Bodó Bélától.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mammi! Szívesen elolvasnám ám, biztos nagyon érdekes!

    Kedves Brigi!
    Köszönöm az újabb olvasmányötleteket! :-)

    Ruminiről csak annyit tudok, hogy Rumini kapitány címen várható állítólag a befejező rész és Rumini Roziba lesz szerelmes :)))

    VálaszTörlés