2013. szeptember 6., péntek

I LOVE piac

Gyönyörű, piacozáshoz illő idő volt ma és lesz holnap délelőtt is. A hipermárketek éppen aktuális (!!!!) kínálata, mint holland paradicsom (????....ezt soha nem fogom tudni feldolgozni), német hagyma, kínai fokhagyma (csomagolva Makón !!!!!! ........) hűtőházban érlelt, közben jól megszikkadt spanyol nektarin, olasz szőlő és cukkini, osztrák krumpli, szlovák tartós tej és import húskészítmények helyett nagyon is megéri elmenni a legközelebbi piacra.



Bármilyen meglepő is, ma a Sashalmi piacon a hipermárketekénél KEDVEZŐBB ÁRON vettem a saját zöldségeiket és gyümölcseiket szívvel-lélekkel áruló őstermelőktől hagymát, krumplit, répát, cukkinit Gödöllő környékéről, szilvát dányi gyümölcsösből ( a fahéjas süti már el is készült belőle), petrezselymet Zsámbokról, kápia paprikát és salátát Mátyásföldről, fehér húsú őszibarackot és gyönyörű nagy szemű szőlőt a Mátra vidékéről, édes almát rágcsálni Borának a Balaton-felvidékről.

Kaptam friss magyar tejet, túrót, joghurtot, vajat, füsttel füstölt és nem füstaromával injekciózott sajtot. Friss magyar csirkemellet és mangalicahúst.

Kis odafigyeléssel és tudatos vásárlással - jó messziről ideutaztatott, tartósítószerrel kezelt, hűtőkocsikban szállított külföldi termékek helyett - jó minőségű, kedvező árú, helyi magyar élelmiszerekhez juthatunk.

Ráadásként egy igencsak tanulságos és pont ide illő reklám, NO COMMENT...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése