Nem csak a szám nagy (
Meggy reklám), hiszen otthon nálunk is sorakozik a friss meggy. Én leginkább gyümölcsturmix részeként eszem, de Mikinek sütöttem belőle finom gluténmentes sütit (Ő csak ilyet ehet). Így most kukoricalisztből készült, de bármely más lisztből is kiváló. Amennyiben nem a gluténmentes változatot készítem én teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből sütöm. Jó állagú, finom és teljesen egészséges biosüti lesz belőle.
Íme az egyszerű recept (az alapváltozatot Kinga barátnőmtől tanultam, még évekkel ezelőtt):
- 1 pohár joghurt
- 2 pohár liszt
- 1/2 pohár olaj
- max. 3/4 pohár gyümölcscukor vagy méz vagy egyéb egészséges és természetes édesítő
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- és jelen esetben magozott meggy, amennyit elbír
Ezt a jó kis masszát kell összekeverni,sütőpapiros tepsibe önteni, megsütni és megenni.
Íme a Mikinek készült kukoricalisztes változat: (azért én is ettem belőle :-)) )
A süti az csokis
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése