2012. május 29., kedd

Bizarr, de hatásos folttisztító


Ábelnek köszönhetően állandó folttisztogatásnak vagyok kitéve. Non-stop koszos lesz, és általában sikeresen leeszi magát, főleg ha valamilyen paradicsomos vagy pörköltszaftos ebéd van az oviban. Idén már cseresznyét is ettek az udvaron, ennek egy pasztell sárga póló esett áldozatául…

De most úgy tűnik találtam egy hatékony, nem mellesleg környezetbarát, természetes és gazdaságos folttisztító szappant, ami a dzsuvát kiszedte, de a ruha színét meghagyta. És ez nem más mint a marhaepe szappan.

Mielőtt bárki rosszul lenne elárulom, hogy ennek a folttisztítónak nincs se marha, se epe szaga, az állaga és a színe is megegyezik egy hagyományos szappanéval. A marhaepét kizárólag a vágóhídra küldött, emberi fogyasztásra szánt - állatorvosi engedéllyel és felügyelettel tartott - állatokból nyerik ki, azután porrá őrlik és így használják fel a folttisztítókban. Csak az epéért SOSEM vágnak állatot.



Ez a régi, jól bevált, hatékony és kiadós folttisztító a eltávolítja a gyümölcs-, vér-, zsír-, tinta-, stb. foltokat akár az élénk színű szövetekből is. A szappant, mint mosóaktív anyagot növényi zsírok lúggal történő egyszerű forralásával lehet nyerni. Az alapot a különösen jó tisztító hatású kókuszzsír és a nagyon jó zsíroldó tulajdonságú pálmaolaj adja. Ennek a két szappan kombinációja teremti meg a természetes marhaepe optimális hatásának alapját. Az marhaepe lipázokat és proteázokat, zsír- és tojás-fehérjebontó enzimeket tartalmaz; ezek megtámadják és feloldják a szennyrészecskéket.

Könnyű vele dolgozni, csak jól be kell dörzsölni a megnedvesített foltot, egy kicsit hatni hagyni  majd kiöblíteni, vagy egyszerűen csak berakni a beszappanozott ruhát a mosógépbe. Színtartósági próbát azonban soha sem árt vele végezni, annak ellenére, hogy nekem még a sötétszürke póló színében sem tett kárt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése