2013. április 15., hétfő

Könnyed lugosítás

Tavasszal mindig előjön a lúgosítás témája, hiszen nem igazán jó ha a téli ételek nyomán hagyjuk a szervezetünket elsavasodni. A savasodás pedig számos betegség, gyulladásos kór, allergia alapja lehet az általános erőtlenség, energiahiány és elhízás mellett.

Az hogy együnk minél inkább természetes, adalékok, színezékek és cukrozás nélküli ételeket eléggé evidens. Viszont számos egészséges, tápláló, természetes élelmiszer is savasítja a szervezetet, mint a teljes kiőrlésű gabonák, a tejtermékek, a legtöbb gyümölcs vagy a hús.

A titok nyitja abban áll, hogy nem az ételnek vagy az összetevőnek a savasságát/lúgosságát kell nézni hanem azt a PH értéket, amit az elfogyasztásuk után kapunk! Tehát emésztés után  után savasító vagy lúgosító hatása van-e.

Például a citrom egy savas gyümölcs, mégis ha megesszük, emésztés után lúgosító hatású lesz, ezért a lúgosító ételek közé tartozik.



Szóval ha alapból egészségesen étkezünk, sok zöldséget eszünk és ehhez egy könnyed kúra keretén belül:
- minden felkelés után, 
- a napi öt étkezés előtt és után 
- valamint az esti lefekvés előtt 
megiszunk egy deci citromos vizet máris sokat tettünk a lúgosítás érdekében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése