1.lépés: Piac: a sárgabarack kínálat felfedezése és feltérképezése, 10kg megszerzése, a barack autóig, majd emeletre cipeltetése (Miki). Biobolt: 1,5 kg gyümölcscukor megszerzése.
2. lépés: Otthon: Barackmosás, magozás, óriási fazékba dobálás. Gyümölcscukorral összekeverés.
3. lépés: Kavargatás. :-)))
4. lépés: Forralás negyed óráig. Botmixerrel pépesítés.
5. lépés: Tiszta befőttes üvegekbe töltés.
6. lépés: Száraz dunsztba tevés =meleg hely, ahol lassan hűlnek ki az üvegek (nálunk a vasalós kosár és meleg takarók végzik e nemes feladatot).
Az idei első üveg sárgabaracklekvárom:
Az első három már a kosárban:
Az 2011-es csapat:
Lassú kihűlés a dunsztban:
Tényleg nem egy ördöngösség, ugyanakkor annyira finom és egészséges, sőt mindenféle adalékok és tartósítószer nélkül is remekül eláll.
Egy igazi hős vagy Réka! Kánikula és rotyogó baracklekvár!!!! Mega like!!! :))
VálaszTörlés