2011. július 15., péntek

Mackópapa és a farkas

Ezt a kis történetet a nagypapám írta nekünk. Sokszor hallottuk tőle gyerekkorunkban. Felejthetetlen átéléssel  fűzte a szavakat. Ő már nem mesélheti el többet dédunokáinak, de itt a blogban mindig elolvashatjuk majd. Mindent köszönünk! :-))))



Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy nagy sűrű erdőben egy medvecsalád. A kis bocsok kedvenc csemegéje az erdei málna volt, így minden nap kimentek egy kis tisztásra, ahol a bokrokról csemegéztek. Igen ám, de egyik nap a gonosz ordas farkas éppen arra járt és észrevette őket. Már nagyon éhes volt, mert napok óta nem evett, így arra gondolt elkap egyet a kis bocsok közül és felfalja ebédre. Hosszasan figyelte őket a sűrű erdőből. De a sötétből fel- felvillanó szemét észrevették a kismedvék. Az egyik bocs ezért el is ment és szólt a nagy öreg barnamedve papának, hogy valami gonosz állat leselkedik rájuk a rengetegből. A medvepapa megkerülte a tisztást és a farkas háta mögé lopakodott.



A gaz fenevad már a szája szélét nyalogatta, de amikor már majdnem rávetette magát az egyik kisbocsra, az öreg mackó megfogta a farkát, felemelte, háromszor megpörgette a feje fölött, majd egy fához vágta. A farkas vonyítva menekült el és soha többé nem vágyott a kismedvék húsára. A bocsok pedig tovább falatozhattak a málnából és vígan játszhattak a tisztáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése