2012. június 12., kedd

Az új erő színe


A lila rengeteg árnyalatának köszönhetően nagyon kedvelt. Gyakran társítják a spiritualitással, mivel a misztikum és kozmikusság színe, amely intuíciót és empátiát sugároz.



A lila a serkentő, erőt sugárzó, tűzzel társítható melegséget adó vörös és a nyugtató, a vízhez kapcsolódó, hűsítő, békét árasztó kék elegye. Az összetevő színek jellemzőit is magába foglaló lila emiatt ambivalens értékű. Egyfelől nyugtat, másfelől erőt ad, az árnyalat függvénye, melyik karakter jut érvényre. Kultúráktól függően a színeknek más-más jelentést tulajdoníthatnak a lila legtöbbször a megújulás az új élet színe.

A lila gyakori a természetben: virágok- ibolya, viola, levendula-, a padlizsán, az ametiszt színe. Az ametisztet fejfájás, ödéma ellen, bőrbetegségek gyógyításában, alvászavarok esetén használják.
A lila színhez illatok is társulnak, jellegzetes az ibolya és levendula illata. A levendula illóolajnak sokféle hatása ismert, többek között nyugtat, oldja a stresszt, tisztítja a gondolatokat, lelki békét teremt.
Ez a különleges szín a divatban is jelen van. Használhatjuk árnyalatait a sminkelésben és öltözködésben, mert számos színnel jól harmonizál.



Testünkre fájdalomcsillapító hatással van és kedvezően hat az immunrendszerre. Fejleszti a képzelőerőt, segíti az összpontosítást, az alkotókészséget, erősíti az akaratot és jótékonyan hat a tanulási folyamatra.  A lila támogatja a test és a lélek harmóniájának létrejöttét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése