2012. június 25., hétfő

Piros, zöldség és szezonja van!

Most kell végre jó ízű, lehetőleg őstermelőktől szerzett friss, nap érlelte paradicsomot venni és enni. És nem hollandot, amit az egyik, amúgy minőségi áruházlánc egyetlen fellelhető paradicsomkínálatában láttam.... Nem akarom én a hollandokat bántani, szívesen veszek tőlük tulipánhagymát, de mi együnk már MAGYAR paradicsomot, ha már szezonja van!!!!!

A paradicsom nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra, ami A-vitamin tartalmának köszönhető.

Szintén A-vitamin tartalma miatt alkalmas bőrproblémák gyógyítására és a nap által okozott égések csillapítására, továbbá az ibolyántúli sugarak által károsított bőr regenerálására is.

Mivel magas a kálium tartalma a paradicsomlé tisztítja a vért, méregtelenít.



A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsom pakolást teszünk, megtisztítja a sebet, és az hamarosan begyógyul.

A paradicsomban található bioflavon kimondottan rákellenes anyag. Minél több ilyen anyagot eszünk, annál jobban védjük szervezetünket.

Kedvenc receptjeink:

Apró mozzarella sajtgolyókkal, olívaolajjal leöntve, friss bazsalikommal és fekete olajbogyóval könnyű nyári saláta lehet belőle. 

Tetejét levágva előre párolt darált hússal és feta sajttal töltve majd megsütve pedig diétás meleg ételt varázsolhatunk belőle. Én a héten szerintem be is vállalok egy ilyen könnyű vacsorát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése