2012. július 23., hétfő

Energiafogyasztás másképp


A tudatos energiafogyasztás nem egyenlő a takarékoskodással. Nem kell megváltoztatnod családod életvitelét, egyszerűen elég csak odafigyelned pár jelentéktelennek tűnő apróságra. Tudatos energiafogyasztóként is ugyanolyan kényelmes életet élhetsz, mint eddig, hiszen nagyon egyszerű, teljesen hétköznapi dolgokról van szó! 



Hasznos tippekkel és figyelemfelkeltő plakátokkal startolt a Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó! kampány. A hat nagy gáz és villamosenergia szolgáltató az energiahatékonyság növelése érdekében, a Magyar Energia Hivatal szakmai támogatása mellett kezdte el a projectet. 



Az összefogás eddig példa nélküli, hiszen Magyarországon először készítenek közös kampányt a piacon egymás versenytársaiként fellépő szolgáltatók. A kampány célja a fogyasztói magatartás megváltoztatása.

Miért van szükség a tudatos energiafogyasztásra?

Az egyik legfontosabb érv a költségek csökkenése. Ugyanakkor nagyon fontos az a tény is, hogy a legkörnyezetbarátabb energia az, amit nem használnak fel. Tudatos energiafogyasztóként tehát mindenki hozzájárulhat környezetünk védelméhez, bolygónk jövőjéhez.

Nálunk otthon nincs stand by üzemmód, ami egy átlagos háztartásban évi 12-14 ezer Ft többletköltséget termelhet, nem  hagyjuk a telefon töltőjét bedugva , 20-21 foknál többre nem fűtjük fel a lakást télen és a munkahelyemről sem tudok úgy elmenni, hogy ne kapcsolnám ki külön a monitort is. Apró dolgok, de nagyon is sokat számítanak!



További hasznos tippeket és tanácsokat találtok a tudatos áram és gázfogyasztással kapcsolatban a http://www.tudatosenergiafogyaszto.hu/ oldalon. 

Nem mellesleg az így megspórolt összeget például magunkra költhetjük egy új (természetesen öko) sminkcucc formájában. :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése