2012. október 17., szerda

Sétáld magad fittre


A power walking az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy formában tartsuk magunkat. Ez a mozgásforma kifejezetten jó hatással van a szervezetünkre, az állóképességünkre, így az egészségünkre is. A flancos angol elnevezés nem jelent mást, mint egy pulzuskontrollal végzett intenzív gyaloglást a szabadban vagy a futópadon. A terhelést pedig hegymenettel vagy lassú tempójú kocogással tudjuk fokozni.



A  gyors tempójú gyaloglás során aerob edzést végzünk, ami segít a sejtek oxigénszintjét növelni. Ezzel emelkedik az anyagcsere sebessége is, amivel a test a kalóriákat égeti el, tehát hasznos része minden fitnesz- vagy fogyókúrás programnak. A megfelelő bemelegítés után a lényeg, hogy a normálisnál vagy kényelmesnél gyorsabban gyalogoljunk, és legalább 30 percig bírjuk a tempót.

A power walking mérsékelt formájával idősebbek, betegségből felépülők, kismamák és szoptatós anyukák is edzhetnek, hiszen ez a mozgásfajta kíméli az ízületeket, nem jelent akkora megterhelést a szervezetnek, mint a futás, ugyanakkor megmozgatja az egész szervezetet, nem mellesleg formálja az alsó és felső lábizmokat.

Egy nagyon könnyed verziót így két héttel a császár után én is beiktattam már. A régi jó futóhelyemen tologatom Borát a babakocsiban, szép lassú tempóban (mert közben folyamatos anyatejtermelésben vagyok), élvezve a napsütést és a mozgást :)).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése