2012. november 19., hétfő

Sminkcucc frissítés


Bőrünk egészségének megóvásáért nem árt időről időre selejtezni és frissíteni a dekorkozmetikumokat. Nem mellesleg az ősrégi szépítőszerek már nem is olyan hatékonyak, mint új társaik, legrosszabb esetben pedig irritációt és pattanásokat is okozhatnak. Elegáns, igényes sminkkel szépülni márpedig jó!


 Szempillaspirál

A legsűrűbben cserére szoruló dekorkozmetikum a szempillaspirál, ugyanis a kis kefe valóságos bacilusgyűjtő. Ezek a baktériumok pirosságot, viszketést vagy  akár kötőhártya-gyulladást és árpát is okozhatnak. A legbiztonságosabb, tehát, ha a szempillaspirálunkat három havonta cseréljük. Ha viszont már megromlott, akkor  jellegzetes gázolajra emlékeztető szaga lesz, ilyenkor azonnal használati időtől függetlenül a kukában a helye.


Alapozó

Bontatlan állapotban az alapozók akár évekig is megőrzik szavatosságukat, ám amint kinyitjuk őket, számolni kell a romlás beindulásával. A legideálisabb, ha évente új alapozót veszünk. Emellett az alapozót érdemes száraz helyen és NEM a fürdőszobában tárolni, mert a nedvesség azonnal a minőség rovására megy. A hőtől is érdemes óvni, mivel a meleg fokozza a bacilusok szaporodását. Amennyiben megváltozik az alapozó színe vagy szaga már nem szabad tovább használni.

Korrektor

A pattanások és kisebb bőrhibák elfedését segítő korrektorok átlagos felhasználási ideje egy év. Ha a színe elkezd megváltozni nem csak esztétikai az szempontok miatt, hanem egészségünk miatt is muszáj lecserélni.

Púder, pirosító

A púderek átlagos élettartama két év, ugyanakkor nem árt időnként kicsit ledörzsölni és letisztítani a felvitelre használt tiszta ecsettel a legfelső réteget.

Szemhéjpúder

Bár állaguk a púderéhoz hasonló, mivel érzékeny bőrfelületre kerülnek maximum fél évig használjuk csak őket, hogy megelőzzük az irritációt és a pirosodást. Legjobb, ha tiszta ecsettel és nem kézzel visszük fel a szemhéjra. Ha az illata vagy a színe megváltozik, természetesen ne használjuk tovább.


 Szemkontúr

A tust is érdemes három, négy havonta lecserélni, hiszen ezt a terméket is a szem érzékeny környékén használjuk. A szemceruzát pedig nem árt sűrűn hegyezni.  Szennyezett vagy romlott termékek akár kötőhártya-gyulladást is okozhatnak.  

Rúzs és szájfény

Vizet nem tartalmaznak ezért elvileg elég sokáig elállnak. Viszont mivel a szájjal érintkeznek 1 év után higiénikus újat venni. Fertőző betegségek után pedig kötelező megválni tőlük.  A rúzsok és a szájfények olajokat tartalmaznak ezért lejáratukra avas szag is figyelmeztethet. Emellett az állag megváltozása is intő jel lehet a rúzs keményebbé válik, nehezebb felvinni az ajkakra, a szájfény pedig csomós lesz.



Sminkecsetek

Amennyiben két hetente alaposan kimossuk és teljesen megszárítjuk őket sokáig jó hasznukat vehetjük. Ellenkező esetben egy minimális nedvességben is számtalan kórokozó képes elszaporodni így könnyen összefertőzhetjük vele az egész készletünket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése