2013. október 1., kedd

Alumíniumos dezodort a kukába!

Ma van mellrák elleni küzdelem világnapja. Ennek kapcsán jutott eszembe az izzadsággátlók ügye. Remélhetőleg az utóbbi időkben már sokakhoz eljutott a hír, hogy a dezodorok mégsem olyan veszélytelenek, mint ahogy azt eddig feltételezték: ugyanis a legtöbben megtalálható alumínium-klorid károsíthatja a mell sejtjeit.

Így vásárláskor ha megnézzük a dezodorok összetevőit tudni fogjuk, hogy melyiket válasszuk. Szerencsére átlagos áron lehet kapni veszélytelen natúrkozmetikumokat is. Az alumínium tartalmúak jobb ha a boltokban maradnak (csak kivonják egyszer a forgalomból azokat, ha már senki sem veszi…) vagy aki még olyat használna, lendítse be a kukába gyorsan!Az elmúlt évtizedekben az iparosodott államokban ugyanis növekedett a mellrákos esetek száma. Ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy a mellrák a mellmirigy külső részén, a hónalj közelében alakul ki. Egyes dezodorok pedig különböző tartósítószereket és alumíniumot tartalmaznak, s ugyanezeket az anyagokat mutatták ki az emlődaganatokban is….

Az alumíniumsók úgy gátolják az izzadást, hogy összehúzzák a pórusokat, így azok nem tudnak kiürülni. Az alumínium egy idő után eltömíti a pórusokat, majd lerakódik és felhalmozódik a mell szöveteiben, és növeli a mellrák kialakulásának esélyét.

Tehát nem biztos, hogy egy olyan természetes élettani folyamatba, mint az izzadás - amely szabályozza a testünk hőmérsékletét és egyensúlyban tartja a só- és vízháztartást - ilyen drasztikusan kéne, hogy beleavatkozzunk! 

Tudatosan a mellrák ellen

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése