2011. szeptember 30., péntek

Lassú stresszoldás a hétvégére

Nagyon húzós hétköznapok állnak mögöttem és még hátra van a péntek is! A munkahelyemen a nyár után újra beindult az élet, rengeteg mindent menedzselek egyszerre, ami nagyon jó, izgalmas és kreatív, de fárasztó feladat. Ugyanakkor délutánonként egy 6 éves örökmozgó anyukájaként próbálok helytállni, így a héten egy pótórával megspékelve háromszor megyünk úszni. Kedden őszi cipőt vásároltunk Ábelnek, csütörtökön pedig szülői értekezlet volt, mindemellett minden vacsorára főztem valami egészséges fogást, mert az én kisfiam éhes és ki tudja mit eszik egész nap, vagy jobb inkább nem tudni... 

Ez nem panasz, mert nagyon jól érzem magam a bőrömben, de most rámfér végre egy pihentető hétvége! Míg a fiúk szombat délelőtt kukactúráznak én főzök majd egy klasszikus hétvégi menüt: húslevest (persze tönköly csigatésztával) és rántott húst (persze korpával bundázva) finom párolt zöldségekkel és valami ínycsiklandozó (és persze egészséges) sütit is sütök majd, aztán PIHENEK.



Erről viszont eszembe jutott egy régi  rövid kis cikkem:

Azt, hogy a stressz megbetegít, azt mindenki tudja. De vajon miért van az, hogy gyakran a stresszes időszak után a hét végén betegszünk meg? A legfrissebb kutatási adatok szerint a túl gyors kikapcsolódás olyan biokémiai változásokat hoz létre a szervezetben, amelyek gyengítik az immunrendszert, és akár depresszióhoz és pánikrohamokhoz is vezethet. A megoldás a lassú stresszoldásban rejlik.

Ehhez a szervezetet enyhén aktivizálni kell, hogy feltöltődhessen energiával, s csak ezután jön a jól megérdemelt pihenés. Tehát mielőtt elfeküdnél a kanapén, kocogj vagy tegyél egy nagyobb sétát.

Én tehát a kanapéra lerogyás előtt a konyhában fogok pörögni és akkor ez pont így lesz jó :)))


Írta: Réka, a cikk a hírtv online életmód rovatában jelent meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése