2011. október 21., péntek

Greetings from London

Londonban voltunk öt napig és olyan nagyon jól éreztük magunkat, hogy azóta is a hatása alatt vagyok; teljesen feltöltődtem. Ábelt is el kell vinnünk ide, ha egy kicsit nagyobb lesz és mi pedig újra átélhetjük majd a londoni életérzést. Addig is íme az úti beszámoló :))):



Eredetileg Miki két napra ment céges workshopra, de gondoltunk egy nagyot és három nappal előbb, velem együtt ment ki. Így szombat hajnalban elrepültünk Londonba, elfoglaltuk kis szobánkat a Chester Hotelban és három napig csak a várost jártuk.

Ahol laktunk
Mindent megnéztünk: a Buckingham palotát, a Parlamentet (belülről is, idegenvezetéssel!), a St Paul's Chatedral-t (vasárnap lévén itt misén is voltunk egyúttal), a Towert, a Westminster Abby-t, a Piccadilly Circus-t, a Madame Tussauds-t, felültünk a London Eye-ra és keresztül kasul bejártuk a belvárost.

Buckingham Palace

Big Ben Miki

Westminster Abby & the grass

Choir School' s stairs

Thames & London Eye

St Paul's Chatedral & Millenium Bridge

Tower Bridge

Gitárboltok utcája - részlet...
Regents Park, hétfő délelőtt :))
Vámpírral
Robbie-val
London Eye éjszaka

Reggelente a Starbucksban kávéztunk, ebédre persze tipikus angol szendvicseket vettünk a Marks and Spenserben (itt ilyen márkanéven fut az élelmiszerbolt is...), esténként pedig londoni pubokban ettünk (ahol tilos a dohányzás!, ami nagyon is jól működik)  így is lehet élni...

Az utolsó két nap pedig - amíg Miki dolgozott - elvásárolgattam az Oxford street-en :)) Megjegyzem elég gyorsan ment, mivel a kínálat eszméletlen, sőt... én már első nap félájultan mászkáltam a Selfridgesben, pedig akkor még nem is láttam a Harrodds-ot, ami felett azóta sem tértem napirendre.... leírhatatlan luxus...

Nagyjából el tudom képzelni mit érzett anyukám 1981-ben Svédországban, amikor kiszabadulva az Úttörő Áruház silány árukészletéből meglátta a nyugati álomvilág választékát. De nem adtam fel és végül felülemelkedve mindenen, (összekaparva az utolsó pennynket) a legnagyobb eleganciával vásároltam a Harrodds karácsonyi osztályán (!!!) egy álomszép vadgalamb karácsonyfadíszt (legalább). :)))

3 megjegyzés:

  1. Mintha a mi képeinket látnám 6 évvel ezelőttről...de jó lehetett nektek, átjött a london fíling :)
    can't wait going there again......

    puszi

    K.

    VálaszTörlés
  2. Szívesen átadjuk a stafétát, amennyiben Ti egy másikat! :)))

    VálaszTörlés