2012. április 12., csütörtök

Kézápolás tavasszal (is)


Már nem kell a kesztyű, de hideg szél fúj, ami bizony nem tesz jót kézbőrünknek. Nekem legalább is tavasszal, az amúgy is száraz bőröm még inkább kívánja a krémezést.  A rendszeres kézápolás ráadásul egy jó befektetés, az öregedés kivédése érdekében. Ne sajnáljuk rá azt a pár percet és főleg ne feledkezzünk meg róla.



A legideálisabb kézkrém könnyen felszívódik, ugyanakkor ápol és puhává teszi a bőrt.  A jó minőségű termékekből igazán nem kell sok, így ha egy márka bevált nyugodtan kitarthatunk mellette. A silány krémek helye viszont a kukában, ugyanis csak árthatunk vele, hiszen a túl sok tartósítószer, mű illatanyagok csak még jobban megterheli a kézfej vékony bőrfelületét irritációt, szárazságot okozva.

Takarításkor  nem árt gumikesztyűvel  védeni a kezeket, mert a takarítószerek kimarhatják a bőrt.



A kézfejet is lehet radírozni, erre a területre ugyan úgy használhatod a jól bevált bőrradírod. A körmöket jobb reszelni, mint vágni. Viszont az sem mindegy hogyan reszeljük: mindig kívülről a köröm közepe felé mozgassuk a reszelőt.

Citromkarikával kifehérítheted a lakktól elszíneződött körmödet, de legjobb ha színes lakk alá mindig  színtelen, körömerősítő lakkot használsz, így a köröm elszíneződése is elkerülhető. A körömágybőrt ne vágd le, használj körömágybőr eltávolító krémet, ami felpuhítja a bőrt, így ezután akár törölközővel eltávolítható.

Extra kézszárazság esetén éjszakára kend be a kezed  egy zsírosabb kézkrémmel, vagy olívaolajjal , húzz rá egy pamutkesztyűt és hagyd így reggelig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése