Aki azt gondolná, hogy a lecsó egy zsíros, nehéz és igencsak hizlaló étel nagyot téved. Persze zsírral készítve, szaftos kolbásszal és fehér rizzsel megrakva, fehér kenyérrel fogyasztva tényleg zsíros, mi több szénhidrátokban gazdag egytálétel. Aki viszont éppen diétázik vagy nem bírja a zsíros ételeket, netán egészségesebben szeretne táplálkozni, annak szívből ajánlom az alábbi változtatásokat. A lecsó íz természetesen tökéletesen megmarad!
- zsír helyett napraforgóolajon dinsztelem a hagymát
- kolbász helyett friss juhbélbe töltött virslit veszek a hentesnél
- a rizsadagot a negyedére csökkentem és barna rizsből készítem (mivel ennek főzőideje hosszabb, külön párolom és csak a végén keverem a lecsóba)
- rizs helyett tojással készítve még több szénhidrátot tudunk megspórolni
- ja és nem eszem hozzá kenyeret
Íme az enyém:
Friss, piros és szezonja van
Baktériumpusztító fa a konyhában
- kolbász helyett friss juhbélbe töltött virslit veszek a hentesnél
- a rizsadagot a negyedére csökkentem és barna rizsből készítem (mivel ennek főzőideje hosszabb, külön párolom és csak a végén keverem a lecsóba)
- rizs helyett tojással készítve még több szénhidrátot tudunk megspórolni
- ja és nem eszem hozzá kenyeret
Íme az enyém:
Friss, piros és szezonja van
Baktériumpusztító fa a konyhában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése