A kókuszolaj a kókuszdió fehér húsából préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius
fok, így szobahőmérsékleten általában szilárd halmazállapotú, fehér zsír. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen, folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készül, nem hidrogénezett,
tartósítószert nem tartalmaz, glutén és tejmentes, nincs kókusz íze, ezért sütéshez, főzéshez, szendvicskészítéshez is tökéletes, sőt!
Annak ellenére, hogy több mint 90%-ban telített zsírsavakból
áll, a kókuszolaj az egyik legegészségesebb zsiradékunk, ugyanis csökkenti a
rossz koleszterin mennyiségét a vérben, míg a jó koleszterint növeli.
Hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez. Nem avasodik, és hő
hatására nem bomlik, így használatával elkerülhetjük a szív-érrendszer egyik
legnagyobb ellenségét, a transzzsírokat.
Antioxidánsokban igen gazdag, így kiváló immunerősítő.
Antioxidánsokban igen gazdag, így kiváló immunerősítő.
Magas laurinsav tartalma miatt antibakteriális és gombaölő
hatású.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs
szükség inzulinra.
Diéták során szintén hasznos kiegészítő, mivel zsírként nem
raktározódik el a szervezetben, könnyen emészthető, mi több javítja az
anyagcserét, és segít több energiát felhasználni.
Koleszterinmentes.
És mint természetes bőrápoló tetőtől talpig magunkra is
kenhetjük. Remek hajkondicionáló, segít rendbe hozni a károsodott hajat. A
bőrön alkalmazva csökkenti a ráncokat, táplálja és feszesíti a bőrt. És még természetes UV védelmet is nyújt.
Szia Réka! Már régóta gondolkodom a kipróbálásán. Merre kapható? Nem webboltra gondolok. Köszönöm!
VálaszTörlésSzia Mammi! Én Sparban és DM-ben is vettem már. Üdv: Réka
VálaszTörlésKöszönöm! Oli felesége voltam. :)
VálaszTörlésÖöö... illetve vagyok! :D
VálaszTörlés