2013. július 4., csütörtök

Kókuszolaj, a legjobb zsír

A kókuszolaj a kókuszdió fehér húsából préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten általában szilárd halmazállapotú, fehér zsír. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen, folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készül, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz, glutén és tejmentes, nincs kókusz íze, ezért sütéshez, főzéshez, szendvicskészítéshez is tökéletes, sőt!


Annak ellenére, hogy több mint 90%-ban telített zsírsavakból áll, a kókuszolaj az egyik legegészségesebb zsiradékunk, ugyanis csökkenti a rossz koleszterin mennyiségét a vérben, míg a jó koleszterint növeli. Hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez. Nem avasodik, és hő hatására nem bomlik, így használatával elkerülhetjük a szív-érrendszer egyik legnagyobb ellenségét, a transzzsírokat.

Antioxidánsokban igen gazdag, így kiváló immunerősítő.

Magas laurinsav tartalma miatt antibakteriális és gombaölő hatású.

Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra.



Diéták során szintén hasznos kiegészítő, mivel zsírként nem raktározódik el a szervezetben, könnyen emészthető, mi több javítja az anyagcserét, és segít több energiát felhasználni.  

Koleszterinmentes.

És mint természetes bőrápoló tetőtől talpig magunkra is kenhetjük. Remek hajkondicionáló, segít rendbe hozni a károsodott hajat. A bőrön alkalmazva csökkenti a ráncokat, táplálja és feszesíti a bőrt.  És még természetes UV védelmet is nyújt. 



4 megjegyzés:

  1. Szia Réka! Már régóta gondolkodom a kipróbálásán. Merre kapható? Nem webboltra gondolok. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammi! Én Sparban és DM-ben is vettem már. Üdv: Réka

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Oli felesége voltam. :)

    VálaszTörlés
  4. Ööö... illetve vagyok! :D

    VálaszTörlés