2012. augusztus 23., csütörtök

Hajrá ÖKOMAMÁK!

Annyira tudok örülni, ha hasznos és jó kezdeményezésekre bukkanok! Most is ez történt, így gyorsan írok is róla. Városlakó anyukaként én ugyan nem vagyok pont célcsoportja az ÖKOMAMA projectjének, de szívesen vásárolnék terményeket vidéki ökomamáktól és az ökoturizmusra nyitottak vagyunk!

Az ÖKOMAMA projek kisgyermekes szülők számára kínál komplex, ökogazdálkodási és ökoturisztikai képzéssel egybekötött munkaerőpiacra történő visszailleszkedési lehetőséget. Összesen 60 GYES-ről, GYED-ről visszatérő kisgyermekes szülőt vontak be a 10 hónapig tartó programba a gödöllői, a veresegyházi és az aszódi kistérségből.



Az oktatott tematikák, egymásra épülő, összefüggő ismeretet nyújtanak az ökológiai gazdaságon és -házvezetésen alapuló vidéki turizmus kiépítésével, megszervezésével és működtetésével kapcsolatban, beleértve a vendégeket csábító marketinget és a saját honlap elkészítését is. Bár a jelentkezés már lezárult mégis érdemes lesz figyelni az eseményeket és ki tudja, lehet, hogy újabb képzések is várhatóak, újabb térségekben.



A projecttel párhuzamosan az Ökomama-csapat szeretné felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy mennyire fontos  a munkában és az élet egyéb területein is a családbarát gondolkodásmód kialakítása. Nem mellesleg a munkáltatók számára anyagi haszonnal jár a megbecsült, képzett, kreatív munkaerő hosszú távú megtartása. A családbarát szervezeti politika javítja a vállalat imázsát, segíti az alkalmazottak megtartását, növeli a motivációt és erősíti a munkahatékonyságot.

A facebook oldaluk is ígéretesnek tűnik, hasznos bejegyzésekkel, meghívókkal, lehetőségekkel, jó lesz követni őket és like :).

Forrás:  www.okomama.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése