2013. március 11., hétfő

Mire jó a babaúszás?

Egy összeszedett, hiteles, tudományos cikket is írhatnék a témáról, de tuti nem ez a lényeg. A mozgásfejlődést, a szív és érrendszer edzését, az izmok átmozgatását, a koordináció és egyensúly fejlesztését, a jobb alvást, a megfelelő étvágyat és az immunrendszer erősítését más mozgással vagy foglalkozással is el lehet érni a kisbabáknál. A búvárreflex fenntartásának vagy kihasználásának se látom sok értelmét. Igazából úszni is  majd csak 4 éves koruk körül fognak tudni megtanulni.

DE!

Annyira nagyon jól éreztük magunkat a babaúszáson Borával, hogy az egész hétvégénket feldobta. Feltölt és kiteljesít ahogy kisbabámmal együtt mozgunk a meleg vízben, hullámzunk, húzom, emelgetem, segítem, és látom ahogy megtapasztalja a vízben mozgás örömét, úgy hogy háromnegyed órán át testkontaktusban vagyunk, na ezért érdemes!

Grátiszként pedig jó testmozgás is egy hat és fél kilós csomaggal gyakorlatozni még akkor is ha van némi felhajtóereje a víznek, felkarformálás garantált :).


Óra után persze Ábel (aki pont ebben a kismedencében kezdte az úszás tanulást négy évesen) és apa is bejött egy kicsit wellnessezni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése