Aki kedvet érez a különleges, egészséges, ínyenc ételek
iránt, az nyugodtan megkóstolhatja a rántott békacombot. A békacomb amúgy a
francia konyha egyik kedvenc alapanyaga – évente 80 millió békát használnak fel
étkezésre! Minden tartománynak megvan a saját, különleges receptje.
A zsenge, ízletes békahús leginkább a csirkére emlékeztet. Alacsony zsírtartalmával (0.9 g/100g), egy nagy adag salátakörettel
még rántva is fitt fogásnak felel meg. Arról nem is beszélve, hogy nem kell
Franciaországig mennünk ezért a különleges ételért, hiszen például itt a Tisza tó partján csak úgy hemzsegnek a szabadban
és nem zsúfolt ketrecekben növekednek agyon antibiotikumozva, mint más rántott
combra tenyésztett állatok.
És nagyon, nagyon finom! Ábellel 8 békán vagyunk már túl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése