2013. augusztus 21., szerda

Békacomb a Tisza tónál

Aki kedvet érez a különleges, egészséges, ínyenc ételek iránt, az nyugodtan megkóstolhatja a rántott békacombot. A békacomb amúgy a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga – évente 80 millió békát használnak fel étkezésre! Minden tartománynak megvan a saját, különleges receptje.



A zsenge, ízletes békahús leginkább a csirkére emlékeztet. Alacsony zsírtartalmával (0.9 g/100g), egy nagy adag salátakörettel még rántva is fitt fogásnak felel meg. Arról nem is beszélve, hogy nem kell Franciaországig mennünk ezért a különleges ételért, hiszen például  itt a Tisza tó partján csak úgy hemzsegnek a szabadban és nem zsúfolt ketrecekben növekednek agyon antibiotikumozva, mint más rántott combra tenyésztett állatok.

És nagyon, nagyon finom! Ábellel 8 békán vagyunk már túl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése