2013. augusztus 30., péntek

Művészet és Mámor - Borfesztivál Szentendrén

Művészet és Mámor címmel idén első alkalommal – de hagyományteremtő szándékkal - rendez Szentendre városa borfesztivált augusztus utolsó hétvégéjén, a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál keretében.



Szentendre a művészek városa, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a borkészítésnek is évszázados hagyománya volt Szentendrén az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de most, ezen a három napon is megtalálhatóak lesznek a városban. A Dunakorzó területén az ország több, mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat és a kulináris élvezetek híveit.

Mivel ezen a hétvégén az egész belvárost áthatja a fesztiválhangulat, ezért a kulináris élvezeteken felül számos egyéb zenei-, kulturális- és gyermekprogramból is választhatnak a Szentendrére látogatók. A Borkorzón így többek közt katonazenekar és utcazenészek gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesz játszóház, pincetúra és borhajós program is.

Gasztropiac

A Lázár cár téren gasztropiac piac lesz, melynek keretében elsősorban helyi- és környékbeli termelők kínálják majd kézműves termékeiket, így pl. kolbászokat, kecske-és tehénsajtokat, pástétomokat, krémeket, füstölt árukat, házi szörpöket és lekvárokat, mézkülönlegességeket és különböző édességeket.

Pincetúra és hajós programok a Dunán

A gyermekeket kalózhajós programmal várják a szervezők, a felnőttek számára pedig egy igazi irodalmi csemegével készülnek. A város híres írója, Hamvas Béla tiszteletére összeállított program keretében „A bor filozófiája" című kisregény részleteihez kapcsolódóan számos bor és bordalok élvezetére nyílik majd lehetősége az érdeklődőknek, akik a fesztivál végén akár hajótaxival is hazautazhatnak Budapestre.Vasárnap délután ezenkívül egy különleges sétára is sor kerül a Szeresd Szentendrét Egyesület segítségével, melynek keretében megismerhetjük a föld alatti Szentendrét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése