A szüleim az őszi szünetet Villányban töltötték.
Apukám borral tankolt fel és látta el a családot, anyukám pedig szőlőmagolajat
hozott lányainak. A mai salátámat már azzal ízesítettem, de akár az arcomra is
kenhetném, hiszen kívül belül táplál.
A hidegsajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioflavonokban,
telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban. Kiemelkedő az antioxidáns hatása,
ezáltal védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg
a rák kialakulásának lehetőségét.
Könnyen emészthető és hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát. Növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét.
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket
és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Javítja a látást, gyulladásgátló
hatású és lassítja az öregedést.
A legjobb, ha minden nap eszünk belőle egy kiskanállal, de
akár süthetünk is vele, hiszen 250 fokig hevíthető anélkül, hogy káros égéstermékek
keletkeznének benne.
Hatékony kozmetikai szer, ugyanis képes a kollagén szöveteket regenerálni. Könnyen és
gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
És nem utolsó sorban itt terem Magyarországon, nekünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése