2011. november 8., kedd

Értékes olaj apró magvakból


A szüleim az őszi szünetet Villányban töltötték. Apukám borral tankolt fel és látta el a családot, anyukám pedig szőlőmagolajat hozott lányainak. A mai salátámat már azzal ízesítettem, de akár az arcomra is kenhetném, hiszen kívül belül táplál.



A hidegsajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban. Kiemelkedő az antioxidáns hatása, ezáltal védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. 

Könnyen emészthető és hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát. Növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. 
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Javítja a látást, gyulladásgátló hatású és lassítja az öregedést.

A legjobb, ha minden nap eszünk belőle egy kiskanállal, de akár süthetünk is vele, hiszen 250 fokig hevíthető anélkül, hogy káros égéstermékek keletkeznének benne.

Hatékony kozmetikai szer, ugyanis képes a kollagén szöveteket regenerálni. Könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

És nem utolsó sorban itt terem Magyarországon, nekünk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése