2011. november 24., csütörtök

A megunhatatlan zöld tea

A hideg sötét reggeleken nem mással kezdek a munkahelyemen, mint egy bögre meleg zöld teával. Én már 10 éve zöldteázom, ami nem véletlen. Szerintem már mindenki kívülről fújja mennyire egészséges, de még mindig nem isszuk elegen. Pedig ha jól készítjük el - maximum 80 fokos vízzel öntjük le és maximum 2 percig áztatjuk benne a leveleket - egyáltalán nem lesz keserű és mindenféle ízesítés nélkül is nagyon finom és különleges.


A zöld tea leveleinél gőzöléssel akadályozzák meg az erjedési folyamat megindulását, míg a fekete teánál hagyják, hogy teljesen megérjen. Az erjedés megakadályozása nem csak azért fontos, hogy megmaradjon a tea különleges íze, hanem ami a leglényegesebb, hogy megmaradjanak benne az antioxidáns hatású sejtvédő anyagok. Ugyanis a zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok: a polifenolok jótékony hatásának köszönhető.



A zöld tea előnyös élettani tulajdonságai

• Csökkenti a rákos, daganatos betegségek kialakulásának lehetőségét;
• Antioxidáns hatású, azaz segít lebontani a pusztító szabad gyököket;
• Csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek kialakulásának lehetőségét;
• Ellazítja a vérereket, ami csökkentheti a magas vérnyomást;
• Erősíti az immunrendszert, ezáltal véd a fertőzések ellen;
• Fluoridtartalma óv a fogszuvasodástól (amennyiben cukor nélkül isszuk!);
• Koffein tartalma élénkítő hatású, serkenti a szellemi teljesítőképességet.

A kávéval ellentétben, a zöld teában található koffeinnek fokozatos és lassabb a felszívódása, nem hirtelen dobja fel a szervezetet, hanem egyenletesen, így élénkítő hatása nemcsak természetesebb, de hosszabb ideig is kitart.



Nem mellesleg a zöld tea hatása a zsírégetés felgyorsításában is megnyilvánul. Ezért is mondják, hogy a zöld tea az egyik legjobb zsírégető tea!

A zöld tea közvetlen zsírbontó hatású

A zöld tea javítja az emésztést, és elősegíti az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását. Éppen ezért érdemes a főétkezéseket egy-egy csésze zöld tea elfogyasztásával kezdeni.

A zöld tea anyagcsere serkentő, lebontja a régóta jelen lévő zsírokat

A zöld tea serkenti az anyagcserét, ezáltal előmozdítja a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontását, ami növeli a bőr rugalmasságát, így csökken a cellulit (narancsbőr) kialakulása és nem mellesleg karcsúsodhatunk is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése