2011. november 2., szerda

Nyújtózkodás napkeltekor

Holnap sajnos nekünk is véget ér az őszi szünet. Megint korán kelek. Egy jó kis reggeli nyújtógyakorlat azonban lehet, hogy megkönnyíti a reggeli kikecmergést az ágyból.



Ébredés után legjobb, ha nyújtózással kezdjük a napot. A következő gyakorlatok segítenek a váll, a nyak és a hát merevségének megszüntetésében. A nyújtásokat végezhetjük térdeplő, ülő, de akár álló helyzetben is. 


1. Lélegezzünk mélyeket, és lassan emeljük fel mindkét karunkat a fejünk fölé. Nyújtózkodjunk fölfelé, amilyen magasra csak tudunk, feszítsük meg hát- és váll- és karizmainkat, számoljunk nyolcig, majd óvatosan engedjük le karjainkat magunk mellé.

2. Emeljük fel mindkét karunkat a fejünk fölé és fogjuk meg jobb kezünket a ballal. Óvatosan nyújtsuk meg a jobb karunkat a mennyezet felé. Érezzük ahogyan megnyúlik a karunk, a vállunk és a hátunk. Számoljunk nyolcig, majd végezzük el a gyakorlatot a bal kézre is. Ezután ismételjük a mozdulatot mindkét oldalon háromszor egymás után.

3. Tegyük a tarkónkra mindkét kezünket , ujjainkat kulcsoljuk össze, a hátunkat pedig egyenesítsük ki. Óvatosan nyomjuk össze a lapockánkat, és érezzük, ahogyan a hátizmaink megfeszülnek. Még nyolcszor feszítsük meg az izmokat, majd pihenjünk. A gyakorlatot háromszor ismételjük.



A nyújtó gyakorlatok frissebbé teszik az ébredést. A kellemes, rövid mozgás után pedig jöhet a tápláló reggeli.

Írta: Réka, a cikk a Hír TV online Életmód rovatában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése