2011. augusztus 16., kedd

Séta a köveken

A Duna-parti strandolás újabb  életmód bejegyzés ötletét vetette fel az anyawellnessen.  A módszer egyszerű, semmibe se kerül, ugyanakkor hatásos és szó szerint frissítő élmény a nyárban. :-)))

A Kneipp-módszer lelke egy csaknem háromszáz receptből és gyógymódból álló vízkúra, amely a hideg és a meleg víz váltakozása okozta ingerek elvén alapul. Serkenti az anyagcserét, az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést és kiváló közérzetet ad.

Kitalálója, a wellness atyjának is nevezett német katolikus pap: Sebastian Kneipp, aki a 18. században élt, de az általa kifejlesztett fürdőkúrát ma is több klinikán és wellness komplexumban használják. Kneipp szegény körülmények között nőtt fel egy nedves pincelakásban, így nem csoda, hogy már fiatalon tuberkulózisban szenvedett. Betegségből saját magát gyógyította ki: télvíz idején nap mint nap megfürdött a Dunában és  különféle gyógyfüvekből készült teákat ivott.



A legegyszerűbb alapkúra a  Kneipp taposómedence. A 10-15 fokos hideg vízzel feltöltött folyókövekkel borított medencében a  lábakat minden lépésnél kiemelve, a hideg víz és a meleg levegő váltakozása adja meg a váltófürdő jelleget. A lábfürdő edzi, rugalmassá teszi az erek falát, nagyon erősen élénkíti, és pumpaszerűen hat a talp és az egész lábszár vérkeringésére.



A wellness hotelekben már alapszolgáltatás az ilyen medence, de nekünk most csak a kavicsos folyópartig kell elsétálnunk.

A szomjúság már vészjelzés
Energia a levegőből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése