2012. január 8., vasárnap

Újévi fogadalmak

Most, hogy tényleg elkezdődött az új év: elfogyott a maradék karácsonyi sütemény és szaloncukor, kipihentük a szilveszteri bulit és visszarázódtunk a hétköznapokba végre elkezdhetjük ténylegesen betartani újévi fogadalmainkat!



Az évfordulók, az évszakváltások vagy jelen esetben a Szilveszter alkalmat adnak arra, hogy nagy elhatározásokat és fogadalmakat tegyünk. Ezt persze bármelyik nap megtehetnénk, ugyanis a nagy változáshoz az erő bennünk lakozik és nem a különböző dátumokban, de akkor lépjünk most a tettek mezejére.

Egyes kutatások alapján a nők 43% képes betartani újévi fogadalmát. Nem kérdés, hogy mi melyik tábort fogjuk erősíteni. Reális, ugyanakkor azért változást előidéző célok a legmegfelelőbbek. És persze az is sokat számít, ha leírjuk azokat, majd időről időre visszaolvassuk és feljegyezzük az elért eredményeket.



Íme az én listám, ami a mai naptól lép életbe:

- Marad a MINDEN hétköznap reggelre tervezett 20-30 perces aerobik, de ebből kötelezően csütörtökön a legkeményebb Rubint Réka fenékformálás lesz (eddig mindig ezt lógtam el), mert ezen a területen van a legtöbb kihívás.

- A heti két 40 perces kardió edzés KELL , mert a lábemelgetéssel a szobában nem dolgoztatom meg rendesen a szívem és nem izzadok ki. Jelenleg ez továbbra is a heti két úszás lesz, amíg Ábel az úszóiskolában van. Pluszba egy-egy Zumbát is beiktathatnék Emesével (majd megbeszéljük mikor!) és amint kicsit jobb idő lesz lehetne újra futni hétvégenként, amire elcitálhatnám a Mikit is, Ábel addig biciklizne.

- Azokat a szuper jóga gyakorlatokat, amit tavaly a női jógán tanultam, minden hétköznap este megcsinálom. Ez maximum 10 perc, de eddig 99%-ban elmaradt, pedig a testemnek és a lelkemnek is jót tenne.


- Minimum napi fél órát ülök a munkahelyemen a sitfit ülőpárnámon a hátam érdekében, ha már egyszer megvettem.

- Már nagyon tudatosan és egészségesen étkezem, viszont a túlzott SZÉNHIDRÁT bevitelt elkezdem visszaszorítani, mert kezdek rájönni, hogy ez az ami alattomosan hizlal, ott ahol nem kéne. 

- Heti egyszer kötelezően mindent  kivasalok, különben eláraszt a vasalni való és fenyegető módon állandó dekorációs elemmé válik a nappaliban a vasalóállvány, mert mindig akad egy gyűrött ruha, ami másnapra kell.

Úgy hiszem ezek reális célkitűzések, amiket ha megvalósítok nagyon jól fogom magam érezni! :))

Éljen az új sikerekben és eredményekben gazdag 2012!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése